De Eerste Kamerleden Pim van Ballekom (VVD) en Bart Kroon (BBB) hebben maandag 15 april een werkbezoek gebracht aan de Belastingdienst op het kantoor Prinsenhof in Den Haag. Tijdens het bezoek kregen de senatoren een inkijkje in het werk van de Belastingdienst op actuele dossiers en konden zij nader kennis maken met het werk in de dagelijkse praktijk door in gesprek te gaan met medewerkers aan verschillende thematafels.

Van Ballekom en Kroon zijn ontvangen door de directeur-generaal van de Belastingdienst, Peter Smink. In een gesprek werd stilgestaan bij de stappen die zijn gezet om burgers en bedrijven meer centraal te stellen, om de basis beter op orde te krijgen en over de concrete plannen, ambities en uitdagingen van de Belastingdienst voor 2024 en verder.

Ook konden de leden de dienstverleningsbus Belastingdienst bekijken. De dienstverleningsbus is dit jaar nieuw en zorgt voor een mobiel servicepunt op meerdere plekken in het land om mensen te helpen bij het doen van hun belastingaangifte. Tijdens het laatste onderdeel van het werkbezoek gingen Van Ballekom en Kroon in gesprek met medewerkers van de Belastingdienst op verschillende thema's: 'Voor burgers en bedrijven', 'Basis op orde' en 'Actueel'.

Pim van Ballekom en Bart Kroon zijn respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de vaste Kamercommissie voor Financiën.


Deel dit item: